FAQ over "Op vakantie naar zee"


Regelt opvakantienaarzee mijn vakantie?


Neen, opvakantienaarzee brengt louter en alleen huurder en verhuurder met elkaar in contact.
Praktische zaken, voorwaarden en betalingen lopen tussen huurder en verhuurder. Deze kunnen per verblijf anders zijn.Moet ik betalen om een verblijf op de site te plaatsen?


Neen, we zitten voorlopig in de opstartfase van de site en alles is geheel vrijblijvend en gratis .Moet ik een commissie betalen aan opvakantienaarzee als mijn verblijf geboekt word?


Nee, alle boekings gebeuren rechtstreeks met de eigenaars en niet via opvakantienaarzee.Als ik op bevestigen druk bij registreren gebeurt er niets.


Controleer of of u ALLE verplichte velden hebt ingevuld. Diegene die niet correct zijn ingevuld zullen oplichten in een andere kleur .Hoe vind ik een verblijf in een bepaalde badstad ?


U kunt via de badsteden zoeken naar verblijven of gebruik maken van onze zoekfunctie.Is het in de kijker plaatsen van mijn verblijf gratis ?


Neen, hiervoor dient u uw periode te kiezen via het dashboard. Uw aanvraag wordt dan door ons behandeld. U zal hiervoor via mail gecontacteerd worden.Ik heb verkeerde gegevens ingevoerd bij mijn verblijf , kan ik dit nog wijzigen?


Ja, ga naar de ‘BEHEER” tab en kies vervolgens in het menu voor wijzig mijn gegevens .Kan ik meerdere verblijven invoeren met slechts één account?


Neen, voor deze meer geavanceerde opties dient u ons te contacteren .Hoe plaats ik een foto bij mijn zoekertje?


Nadat u uw advertentietekst hebt gemaakt, kunt u maximaal 5 foto's toevoegen. Het veld "foto toevoegen" vindt u in de niet verplichte velden wanneer u een zoekertje plaatst.

De foto moet een .jpg, .gif, .png of .psds bestand zijn van max. 5MBVerschijnt mijn zoekertje direct op de site?


Ja, uw zoekertje wordt direct geplaatst op opvakantienaarzee.be. Bezoekers kunnen uw zoekertje direct bekijken en u contacteren.Ik wens mijn verblijf niet meer te verhuren.


U gaat naar de TAB “BEHEER” en daar kan u uw verblijf verwijderen zodat het niet meer online staat.Hoe lang blijft mijn zoekertje op Opvakantienaarzee?


Deze blijft erop tot u deze zelf verwijdert.Ik heb mijn zoekertje per ongeluk verwijderd. Kunt u het opnieuw plaatsen?


Helaas is dit niet mogelijk. U dient zelf uw zoekertje opnieuw te plaatsen op via het dashboardIk ben mijn wachtwoord kwijt. Wat moet ik doen?


Klik op inloggen en vervolgens drukt u op wachtwoord vergeten . Er zal u een e-mail gestuurd worden met een link waar u op moet klikken .Nadat u op de link geklikt hebt zal u een nieuw wachtwoord worden verzonden waar u opnieuw mee kan inloggen .Hoe kan ik nog sneller verhuren?


Door de functie “in de kijker” of “last minute” wordt uw verblijf veel meer bekeken en zal het ook sneller verhuurd raken .Wat te doen wanneer ik betaald heb en de verhuurder reageert niet meer ?


Vooraleer u een betaling doet is het aangewezen een contract in handen te hebben. Zo stelt u zichzelf en de verhuurder gerust en kunnen beide zich er steeds op beroepen.
Mocht de verhuurder niet meer reageren , stuur dan een aangetekende brief naar de persoon in kwestie. In deze brief geeft u te kennen wat er fout is gegaan en dat u heeft geprobeerd contact op te nemen. U verzoekt dat er contact met u wordt opgenomen om de zaak te regelen. Als dit mocht uitblijven, u aangifte bij de politie doet.
Ps: Bewaar een kopie van alle documenten (verstuurde e-mails en brieven)Wat doet Opvakantienaarzee.be tegen oplichters en loop ik risico?


Het Opvakantienaarzee.be-team houdt zich dagelijks bezig met het nakijken van zoveel mogelijk geplaatste verblijven.

Verdachte verblijven worden gecontacteerd voor meer info of meteen verwijderd. Profielen van oplichters worden geblokkeerd. Alle gemelde misbruiken worden meerdere malen per dag afgehandeld. Gegevens van oplichters worden opgeslagen. De politie kan te allen tijde deze gegevens via een e-mail opvragen.Hoe kan ik mij beschermen tegen oplichters ?


Wees voorzichtig met rekeningen in het buitenland . Maak NOOIT gebruik van Western Union BidPay of MoneyGram. Vertrouw op uw gevoel: als het te mooi lijkt om waar te zijn qua prijs haak dan gewoon af.